Православне Різдво на Тернопільщині

1175 грн
4 дні (05 – 08.01)
В наличии
+
Оптовые цены:
Кол-во 10+
Цена 0 грн

План мандрівки

1 ДЕНЬ 05.01

Залізн. вокз.

  • Тернопіль – 4:00

Переїзд: Тернопіль – Кременець – Межиріч – Острог – КременецьПоселенням. Кременець. Готель «Вікторія». Дво-, триміснімісні номери зі зручностями в номерах.

Сніданок

Польська кухня (факультативно):

  • Flaki wołowe (суп): бульйон з кісток яловичини з шматочками рубців, м'яса і овочів.
  • Bigos (м’ясні страви): смачна страва на основі капусти з добавкою овочів, грибів, шматочків ковбаси і копченого м'яса - традиційна польська страва.
  • Szarlotka (десерт): яблучний пиріг зі збитими вершками.
  • Чай, кава.
Межиріч
  • Монастир заснований князями Острозькими.
  • Готичні елементи в архітектурі храму.
  • Оборонний мур монастиря прикрашений ренесансним декором та орнаментом в стилі італійського «сграфіто».
  • Оберіг монастиря – ікона Божої Матері, подарунок князя Костянтина Острозького.
ОбідСмачна європейська кухня:
  • Грибна юшка.
  • Бараболя запечена з м’ясом та овочами.
  • Салат.
  • Компот.
Острог
  • Місто Галицько-Волинського князівства.
  • Меценатство і діяльність Василя-Костянтина Острозького в Острозі.
  • Острог – освітянська столиця України та Європи.
  • Архітектурні об’єкти міста: замок, три палаци, ратуша, дев’ять церков, костел, дві синагоги, мечеть, слов’яно-греко-латинська академія.
  • «Острозька Біблія».
  • Найбагатші жінки Острога і їх долі.
Гаряче пиво
  • Вечірні посиденьки біля вогнища з кухлем гарячого пива з приправами (факультативно).

2 ДЕНЬ 06.01

Сніданок

Польська кухня (факультативно):

  • Pierogi (головна страва): вареники: фаршировані капустою з грибами.
  • Naleśniki (десерт): налисники: фаршировані джемом.
Переїзд: Кременець – Почаїв – Святодухівський скит – Купальня Святої Анни – КременецьПочаївЕкскурсія по архітектурному комплексу Лаври, православна українська церква візантійського обряду:
  • Надбрамний корпус.
  • Свято-Успенський собор.
  • Стопа Божої Матері Почаївської Лаври.
  • Чудотворна ікона Матері Божої «Почаївська».
  • Мощі Святих Угодників Божих (Івана Желізо(Іова) та Якова Головатюка (Амфілохія).
  • Троїцький собор.
  • Келії.
  • Архієрейський дім.
  • Дзвіниця висотою 65м.
  • Печерна церква Преподобного Iова Почаївського.
  • Мощі святих: Івана Желізо (Іова) та Якова Головатюка (Амфілохія).
  • Вільний час (для особистих потреб).

Святодухівський скит (чоловічий монастир)У лісі за монастирським цвинтарем на мальовничому пагорбі стоїть Святодухівський скит, відкритий тут 1903 р. Усі споруди цього порівняно невеличкого монастиря, підпорядкованого Почаївській Лаврі, побудовані в неоруському стилі.Купальня Святої АнниКупальня Св. Анни допомагає в зароджені нового життя в лоні жінки. Вода в купальні не замерзає і в найлютіші морози. Її температура влітку і взимку однакова – +5°С. Поблизу джерела є кар’єр кремнію.

Обід

Литовська кухня:

  • Суп молочний з картопляними галушками.
  • Картопляні ковбаски «Ведарай».
  • Литовський хліб на пиві та ряжанці.
  • Мед.
  • Чай, кава.
Кременець
  • Полкова церква (19 ст.).
  • Свято-Богоявленський жіночий монастир (17 ст.).
  • Кременецька ікона Божої Матері.
  • Ікона Святої Великомучениці Варвари з часткою мощей.
  • Свято-Миколаївський собор (16 ст.).
  • Костел Св. Станіслава (19 ст. діючий римо-католицький костел).
  • Руїни замку на «Замковій горі».

Святвечір по-тернопільськи.

Традиції, обряди, вірування на Святвечір.

Родинна Молитва.

Зал в західному стилі української хати:

  • Образи з рушниками.
  • Застелене сіно під образами.
  • Дідух на покутті.
  • Воскові свічки на столах.
  • Конопляні скатертини.
Споживання 12-ти страв:
  • Кутя.
  • Салат «Вінегрет».
  • Борщ з вушками.
  • Грибова юшка.
  • Вареники (з сиром та картоплею, капустою).
  • Голубці (пісні).
  • Маринований оселедець.
  • Мариновані гриби.
  • Заливна риба.
  • Квашене по-домашньому (цвітна капуста, зелений помідор, морква, капуста білокачанна).
  • Узвар.
  • Пампушки.
3 ДЕНЬ 07.01 Христос Рождається! Славімо Його!

Різдвяна Служба Божа.
Святковий сніданок.
Виступ гурту Колядників.

Вільний час

Різдвяна вечеря.
Театралізований виступ «Вертепу».
Виступ троїстих музик (скрипка, баян, бубен)

4 ДЕНЬ 08.01

Сніданок

Виселення з готелю

Переїзд: Кременець – Вишнівець – Максимівка – Збараж – ТернопільВишнівець

Екскурсія по дорозі:

  • Палац Вишнівецьких (1720 р.).
  • Церква Вознесіння Господнього (1530 р.).
  • Вишнівецький парк.
Відомий тим, що тут у родовому князівському замку народився й змужнів Дмитро-Байда Вишневецький – славнозвісний засновник козацької січі на острові Мала Хортиця у 1556 р., згодом жорстоко закатований турецьким султаном на фортечних гаках Стамбула (у 1563 р.).Максимівка

Побут селян (садиба господарів):

  • Архітектура житлового комплексу сільських садиб (хата, комора, хлів, стодола).
  • Екологічне будівництво садиб толокою.
  • Екологічна вбиральня.

Садиба зеленого туризму:

Рослинний орнамент соковитої великої квітки або квітів з гілкою й листям, які розміщуються на полі килима, або геометричний орнамент на малиновому, вишневому, жовтогарячому, зеленому тлі.

Святковий стілОсновні Різдвяні страви на селі:
  • Випечений у пічці хліб.
  • Копчене м’ясо на дровах (шинка, ковбаска, заєць, сало).
  • Запечена гуска з начинкою.
  • Холодець.
  • Голубці з м’ясом.
  • Бурячок з хроном.
  • Самогонка.
Дегустація пляцків
  • «Санта-Барбара» (пісочні коржі, перемащені яблуками, ізюмом, маком, безе).
  • «Спартак» (медові коржі, перемащені заварним кремом).
  • «Карпати» (пісочні коржі, перемащені яблучним кремом зі сметаною та маслом).
  • «Вишиванка» (пісочні коржі, перемащені вишневим варенням, безе, варенням з рози, згущеним молоком).
  • «Баунті» (бісквітний корж, кокосовий корж, безе з кокосом, всі коржі перемащуються масляним кремом, вишнями, крекером, замоченим в самогонці, заливається шоколадною помадкою).
  • «Тропіканка» (коржі-еклери, перемащуються масляним кремом і фруктами).

Для дітей 5 – 12 рр. діє знижка 15% від вартості туру.

 

У вартість мандрівки включається
  • Транспортні послуги.
  • Харчування (1-4 обіди, різдвяні страви на селі).
  • Тематичні екскурсії.
  • Дегустація пляцків
  • Супровід групи.
  • Страховка.
У вартість мандрівки не включається
  • Квитки на поїзд.
  • Ночівля (3 ночі) харчування в готелі (сн., веч.)
  • Свята вечеря – 150 грн./дорослий, 75 грн./дитина.
  • Різдвяна вечеря – 300 грн./дорослий, 150 грн./дитина.
  • Вхідні квитки в замки.
  • Алкогольні напої.
З собою мати
  • Гольф (нижня, тепла білизна).
  • Светр (шерстяний і флісовий).
  • Зимове взуття (з товстою підошвою, шкіряне, замшеве не підходить).
  • Шапка (з флісовою підкладкою).
  • Куртка (тепла).
  • Кальсони, штани (термобілизна або просто тонкі кальсони, рейтузи).
  • Верхні вітрозахисні штани.
  • Шкарпетки.
  • Рукавиці.
  • Шарф.
  • Українську вишивку, прикраси.
  • Сушку для волосся.
  • Особиста аптечка.
  • Паспорт.

http://www.okraina.com.ua/tours/christmas/pravoslavne-rizdvo-na-ternopilshchini.html

Информация о компании
  • Рейтинг компании:
  • 2 года на портале,
  • 0 отзывов
  • Способы оплаты
  • Услуга:

Бренды Бренды

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing