Новорічна Гастрономія Закарпаття

1475 грн
4 дні (31.12 – 03.01)
В наличии
+
Оптовые цены:
Кол-во 10+
Цена 0 грн

План мандрівки

Запрошуємо вас до Угорської України, новорічне гастрономічне казкове дійство відбудеться вздовж кордону з Євросоюзом. Родзинкою подорожі стане Її Величність Угорська кухня! Обіцяємо домашню дружню атмосферу зустрічі Нового року за традиціями і звичаями угорців. Ви зможете насолодитися автентичною кухнею і домашнім вином. В архітектурній програмі: замкова архітектура Закарпаття, дерев’яна готика, музей архітектури та побуту, віденська сецесія, маленька Прага (чеський квартал Хуста). Атмосферу відпочинку і свята доповнять чудові гірські пейзажі.

  • Новорічна програма за учаcтю Угорського фолькльорного колективу.
  • Проживання в садибах «зеленого туризму» с. Четфалва (знаменита фестивалями голубців, кухарів і уроками чардаша – угорського національного танцю).
  • Перлини архітектури Закарпаття (замкова дерев’яна готика).
  • Кулінарні майстер-класи.
  • Автентичні страви угорської, чеської, закарпатської кухонь.
  • Дегустація вин, настоянок, варення, угорських ковбасок.
  • Чисте гірське повітря.

1 день 31.12

Зустріч групи на залізничному вокзалі

  • 8:07 – станція «Карпати»

Трансфер: Карпати – Мукачево – Косонь – село Берегівського району

Карпати

  • Мисливський замок родини Шенборнів-Бухгеймів
Є в Закарпатті одне місце, яке асоціюється зі старою Австро-Угорщиною. Навколо замку розкішний парк, в якому понад 40 видів рослин, серед яких: самшит, катальпа, канадська ялина, японська вишня, рожевий бук та інші.Агросадиба «Кельтський двір під Ловачкою»
  • Дегустація фруктових настоянок, паленки, вермутів
  • Придбання настоянок, ціна від 50 – 200 грн/пляшка.
Біля підніжжя гори Ловачка розташована садиба «Кельтський двір» з дегустаційною залою в підвалі глибиною 45 метрів. Назва обрана не випадково, адже неподалік розташовувалося древнє кельтське поселення. Ексклюзивні (домашній «елі» – кельтський, імбирний і кукурудзяний), джин, шнапс, граппа, ракка, сидр та ін.Мукачево
  • Замок «Паланок»
Посеред широкої рівнини, якою є долина річки Латориці, в південно-західній частині Мукачева, самотньо височіє гора. Верхівку гори вінчають башти замку.ОбідЗакарпатська кухня:
  • дзяма (м’ясний бульйон, заправлений сметаною)
  • подовий хліб на дровах (білий)
  • з висівками (чорний)
  • лоці (м’ясо)
  • рис
  • мариновані овочі
  • компот
Косонь
  • Термальний басейн

«Кожного Нового року ми з друзями ходимо в баню...»

Поселення

  • Приватний еко-готель із затишною домашньою атмосферою.

Перекуска (угорська кухня (факультативно 40 грн./чол.)):

  • лангош (угорська пампушка з сиром і лекваром).
  • леквар (сливове повидло на Закарпатті традиційно варять в спеціальному чані «ушт» на відкритому вогні без додавання цукру, процес приготування займає 12-14 годин).
  • Кава, чай.
  • Дегустація домашніх настоянок.

22:30 – 01:00
Святкування Нового року-2015
Святкова вечеря
Новорічна програма (жива музика, угорський фольклор, народні танці)

2 день 01.01

Сніданок в садибі (угорська кухня (факультативно 40 грн./чол.)):

  • «папрікашка» (бекон по-угорськи з паприкою) з хлібом
  • коргельлевеш-суп після похмілля
  • чай, кава

В угорській кухні цю страву готують саме на Новий рік. Це м'ясний і кістковий навар з кислою капустою і домашньою ковбасою, який заправляють борошном і сметаною, кислуватий на смак, дуже  смакує після випивки. Слово «коргель» означає «п’яниця», що в перекладі  звучить як «суп п’яниці».

Переїзд: Садиба – Четфалва – Берегово – Великі Береги – Садиба

Берегово (угор. Beregszasz)

  • Історія Берегівщини (тисячолітня історія Берегівського району).
  • Площа Ференца II Ракоці.
  • Графський двір 1629 р.
  • Ресторан «Золота Пава», колишнє панське казино
  • (у правилах казино зазначалося, що відвідувачам необхідно поводитися пристойно, не лаятися, голосно не говорити, вести культурно-інтелектуальну бесіду, мати красивий доглянутий зовнішній вигляд).
  • Колишній Жупанський суд.
  • Реформаторська церква 1715 р.
  • Будинок культури (колишня синагога).
  • Готелі Берегова ХVII-XIXст.
  • Віденська сецесія (модерн).
Берегово – крихітне містечко біля самого кордону з Угорщиною. Це дивовижне місце, де злилися безліч культур, мов, національностей і, звичайно ж, кухонь. Лише тут готують найкращу у світі каву. Архітектура Берегово – особливий світ, світ ангелів і амурів.Обід
  • Дегустація страв у садибі кулінара
Тут проживає відомий блогер і винахідник кулінарних історій Ірина Рибчанська.
За бажанням можна зробити попереднє замовлення – сувенір (легендарне тістечко угорських євреїв Флодні і Пожоні Кіфл).Великі Береги
(угор. Nagyberegi)
  • Виноробство в Закарпатті «Сонце в бокалі».
  • Дегустація вин у Яноша Урсти (кращий винороб Закарпаття). Знамениті «Сапераві», «Медок», «Леанка», «Чорний доктор», «Кагор» та ін.

3 день 02.01

Майстер-клас угорських стравУгорська кухня (факультативно 110 грн./чол.):

  • бограч гуляш («Жив-був якось бограч»...). Так повинні були починатися розповіді про походження всіх гуляшів і паприкашів. І це була б історія про бограч – простий казан з ручкою, який супроводжував угорців з початку їхнього шляху...)
  • гурка (закарпатська страва)
  • угорський салат
  • палинка (фруктова горілка)
  • домашнє закарпатське вино

Переїзд: Садиба – Четфалва – Виноградово – Ботар – Чорнотисово – Садиба

Четфалва (угор. Cstfalva)

  • Готичний реформаторський храм XV ст.
  • Однонавовий кам’яний храм, стеля якого оформлена дерев’яними кесонами з рослинним орнаментом.
  • Дерев’яна дзвіниця XVIII ст.
  • Католицький храм Святого Духа XX ст. в стилі модерн.

Ботар Агросадиба «Пан еко»

Дегустація:

  • палінка чорнична з медом
  • ексклюзивні леквари з різних ягід, приготовлені за старовинними рецептами
  • соки
  • угорські ковбаски з м’яса свиней породи «угорська мангалиця», вирощених на еко-фермі.
Ферма свиней
  • «Овечі свині» породи мангалиця, 400 голів.
«Свині цієї породи дуже гарні і на вигляд, і на смак, ймовірно, вони, нітрохи не гірші...»

Ферма сірих рогатих корів

  • Угорська порода «Модьор сюрко», 75 голів.

На Закарпаття з Угорщини завезли екзотичних корів. Вони не дають молока, але витривалі до морозів і невибагливі до їжі. Вага однієї – більше півтонни. Бик – майже 900 кілограмів. Корови цілий рік перебувають на природі, їдять те, що й олені та лані.

Обід

Чорнотисово

  • Ферма буйволів за німецьким методом ведення виробництва.
  • Знайомство з ніжними рогатими.
  • Приборкання яблуками – улюбленим десертом буйволів.
  • Дегустація буйволиного продукту (молоко, сир, йогурт) (факультативно).
Вечеря (факультативно 30 грн/чол.):
  • печені яблука з абрикосовим варенням з горіхами і корицею
  • чай, кава

4 день 03.01

Сніданок в садибі (угорська кухня (факультативно 50 грн/чол.)):

  • паштет печінковий домашній
  • сир твердий, масло, джем, хліб
  • салат
  • рокотт-крумплі (шар картоплі, шар варених яєць, шар домашньої ковбаси заливають спеціальним соусом із сметаною і запікають в духовці)
  • чай, кава
Переїзд: Садиба – Ужгород – МукачевоУжгород
  • Замок магнатів другетів.
  • Покої господарів Ужгородського замку.
  • Фундаменти замкової церкви.
  • Ужгородська ортодоксальна синагога, 1904 р. громади євреїв-ашкеназі.
Ужгород – найзахідніший місто України. Сидиш в автобусі і шкільну географію згадуєш: «найзахідніша точка країни…». І ось підручник оживає. Круте відчуття наближення до кордону з Європою.

Обід «Деца у нотаря»

  • «Деца у нотаря» – корчма і на додачу – музей гумору і сатири.
  • Назва корчми в перекладі на українську – «Сто грамів у нотаріуса».
При вході до куточка гумору написи:
  • «Яблучанка – перший алкогольний напій людства».
  • «Єва – перша алкогрішниця».
  • «Адам – хлоп без житла, без роботи і без ребра».

Залізничний вокзал

16:30 – м. Мукачево

Поїзд, прибуття в Карпати 31.12

  • Київ – Карпати № 81 (8:17), 99 (4:51), 13 (9:20 до Сваляви).
  • Одеса – Карпати № 108 (12:26).
Поїзд, відправка з Мукачева 03.01
  • Мукачево – Київ № 82 (17:04), 99 (18:17), 13 (20:25)
  • Мукачево – Одеса № 107 Ш (19:47)
У вартість мандрівки включено:
  • транспортне обслуговування
  • харчування (1 – 4 день: обіди)
  • ескурсійне обслуговування
  • майстер-клас угорських страв
  • подарунки із Закарпаття
  • страховка
До вартості туру не включено:
  • квитки на поїзд
  • вхідні квитки в замки – 18 грн/чол.
  • ночівля в садибі «зеленого туризму» (3 ночі) – 120 грн/ніч/чол.
  • харчування в садибах (сніданки, вечері)
  • термальні джерела – 120 грн/чол./2 години
  • дегустація настоянок в агросадибі «Кельтський двір під Ловачкою» – 100 грн/чол. (орієнтовно)
  • дегустація вина – 50 грн/чол.
  • дегустація варення – 60 грн/чол.
  • дегустація буйволиного продукту – 40 грн/чол.
  • новорічна програма з вечерею + трансфер – 830 грн/чол. (орієнтовно)

http://www.okraina.com.ua/tours/christmas/noviy-rik-v-ritmi-chardash.html

Информация о компании
  • Рейтинг компании:
  • 2 года на портале,
  • 0 отзывов
  • Способы оплаты
  • Услуга:

Бренды Бренды

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing